Volledig scherm
Nikita Tromp heeft te maken met een overmacht aan PSV-speelsters. © BSR Agency/Soccrates/Raymond Smit

PEC Zwolle Vrouwen krijgt weer vier tegentreffers te verwerken

VROUWENVOETBALPEC Zwolle Vrouwen heeft na het eerste thuisduel ook de eerste uitwedstrijd van de competitie verloren. In Eindhoven nam de nederlaag tegen PSV in de tweede helft dramatische vormen aan: 4-0.

De ploeg van trainer Joran Pot kon PSV de eerste helft nog van scoren afhouden, al was dat ook te wijten aan een gebrek aan scherpte van de Eindhovense aanvalsters. Vooral Joëlle Smits maakte het voor rust behoorlijk bont door kans na kans te missen. PEC was amper gevaarlijk en mocht van geluk spreken dat het 0-0 was na 45 minuten spelen.

Wat eraan zat te komen, gebeurde in de tweede helft. PSV scoorde en het Zwolse verzet was definitief gebroken. Toen waren er nog twintig minuten te spelen. Daarna scoorde PSV in een kwartier nog drie keer. Het lukte PEC maar niet om gevaarlijk te worden.

Het betekende de tweede nederlaag met vier tegengoals. Twee weken geleden werd er met 2-4 verloren van ADO Den Haag. De tegenstander van volgende week, geeft op voorhand weinig vertrouwen op een goed resultaat, want vrijdag 13 september komt Ajax naar Zwolle.

Vrouwen, eredivisie: PSV - PEC Zwolle 4-0 (0-0). 69. Joëlle Smits 1-0, 73. Katja Snoeijs 2-0, 80. Snoeijs 3-0, 88. Aniek Nouwen 4-0.
PEC Zwolle: Olthof, Vliek, Van Koot, Rijks (76. Van der Vegt), Niens, Asbroek, Bruinenberg, Van Olst (83. Van Daelen), Tiemens, Tromp, Weijkamp (46. Doejaaren).