Marushka van Olst geeft een voorzet tegen Heerenveen. De buitenspeelster van PEC Zwolle tekent haar eerste contract, tot en met de zomer van 2022.
Volledig scherm
Marushka van Olst geeft een voorzet tegen Heerenveen. De buitenspeelster van PEC Zwolle tekent haar eerste contract, tot en met de zomer van 2022. © BSR Agency/Raymond Smit

PEC Zwolle Vrouwen legt kwartet speelsters vast: Van Olst, Smid, Vliek en Pondes

VROUWENVOETBALMarushka van Olst gaat haar eerste contract tekenen bij PEC Zwolle Vrouwen. Shanel Smid, Leonie Vliek en Moon Pondes blijven langer bij de eredivisionist.

Van Olst (18) uit Gramsbergen maakte in het afgelopen seizoen al haar opwachting bij 12 wedstrijden in de eredivisie. Nu is er ook een contract voor de vleugelspeelster, die tekent voor twee jaar.

De 20-jarige Shanel Smid gaat haar vierde seizoen in bij PEC Zwolle, ze speelde 50 competitiewedstrijden. Verdedigster Leonie Vliek (19) debuteerde in het seizoen 2017/2018 en heeft 29 eredivisieduels achter haar naam staan. Keepster Moon Pondes (19) dwong afgelopen seizoen een basisplaats af in het duel met Nienke Olthof, die inmiddels is gestopt. 

Smid, Vliek en Pondes verlengen hun contract met één seizoen.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.