Yvette van Daelen - rechts, in gevecht met Naomi Pattiwael van PSV - neemt na acht seizoenen afscheid van PEC Zwolle.
Volledig scherm
Yvette van Daelen - rechts, in gevecht met Naomi Pattiwael van PSV - neemt na acht seizoenen afscheid van PEC Zwolle. © BSR Agency

PEC Zwolle Vrouwen raakt zeven speelsters kwijt

SPELERSCARROUSELDe selectie van PEC Zwolle Vrouwen krijgt in de zomer een ander gezicht. Trainer Joran Pot ziet liefst zeven speelsters vertrekken, waaronder enkele gevestigde namen.

Met Yvette van Daelen (24) en Rebecca Doejaaren (21) verliest PEC twee speelsters met een enorme staat van dienst. Van Daelen speelde acht seizoenen in het eerste team (145 wedstrijden). Komend seizoen, als Van Daelen zich richt op haar maatschappelijke loopbaan, speelt ze bij Be Quick'28 in de topklasse. Doejaaren debuteerde ook op jonge leeftijd en speelde meer dan honderd wedstrijden in de hoofdmacht.

Opvallend is het vertrek van Nikita Tromp (17), de topscorer van de ploeg. De aanvalster tekende afgelopen zomer een contract voor twee seizoenen, maar beide partijen hebben toch besloten om nu al uit elkaar te gaan.

Bonita Theunissen (25) werd tijdens haar twee seizoenen in Zwolle veel geplaagd door blessures, zij stopt met voetballen. Keepster Nienke Olthof had haar afscheid bij PEC, na twee jaar, dinsdag al bekend gemaakt. Ook zij stopt met spelen.

Het vertrek van verdediger Marit Auée (18), die komend seizoen in de Verenigde Staten speelt, was al bekend. Tevens is duidelijk geworden dat Dara Broekhaar (19) afscheid neemt, zij stapt over naar buurvrouw Be Quick'28. Broekhaar wacht nog op haar debuut in de eredivisie.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.