Volledig scherm
Nikita Tromp heeft zich een ware spits getoond, ook de tweede strafschop is benut. © BSR Agency/Soccrates

PEC Zwolle Vrouwen verdient punt na indrukwekkende inhaalrace

VROUWENVOETBALPEC Zwolle Vrouwen heeft op bijzondere wijze een punt veroverd in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Een op het oog onoverburgbare achterstand werd in de tweede helft weggepoetst: 3-3.

Alle ingrediënten voor een rampzalige avond leken aanwezig toen Heerenveen in het eerste deel heel effectief met de kansen omsprong. Via Admiraal en Strik was het na een kwartier 0-2, vlak voor rust sloeg Admiraal nogmaals toe.

Met een dubbele wissel probeerde trainer Joran Pot in de pauze iets te veranderen. Een kwartier lang gebeurde er weinig, daarna werd het in korte tijd weer spannend. Nikita Tromp benutte een strafschop, die ze zelf had geforceerd. Via een imposante knal van afstand zorgde Bruinenberg luttele minuten later voor 2-3.

De Zwolse inhaalrace werd bekroond door Tromp, die een tweede strafschop afdwong en benutte. Het was voor PEC het tweede punt van het seizoen in vijf wedstrijden, en het voelde een beetje als een overwinning.

PEC Zwolle Vrouwen - Heerenveen 3-3 (0-3). 7. Suzanne Admiraal 0-1, 16. Laura Strik 0-2, 44. Admiraal 0-3, 64. Nikita Tromp 1-3 (strafschop), 67. Dominique Bruinenberg 2-3, 76. Tromp 3-3 (strafschop).

PEC Zwolle Vrouwen: Olthof; Vliek, Van Koot, Rijks (46. Smid), Niens; Asbroek (46. Van der Vegt), Bruinenberg, Van Olst; Tiemens, Tromp, Doejaaren (74. Auée).