Nikita Tromp maakte haar eerste doelpunt namens PEC, maar het was niet genoeg voor de winst.
Volledig scherm
Nikita Tromp maakte haar eerste doelpunt namens PEC, maar het was niet genoeg voor de winst. © BSR Agency/Soccrates/Raymond Smit

PEC Zwolle Vrouwen verspeelt de winst in Alkmaar

VROUWENVOETBALPEC Zwolle Vrouwen zat vrijdagavond lang in een zetel in Alkmaar. Maar de 0-2 voorsprong werd in de laatste vijf minuten te grabbel gegooid: 2-2. Na vier competitieduels heeft het team van Joran Pot slechts één schamel puntje verzameld.

Halverwege de eerste helft was het Dominique Bruinenberg die Zwolle fraai op voorsprong bracht door met links hard in te schieten. De aanvoerder werd bediend door de snelle Marushka van Olst, die goed teruglegde. De 0-2 nog voor rust was in meerdere opzichten bevrijdend. Het was voor het eerst dit seizoen dat PEC zo’n ruime marge bij elkaar voetbalde en het was de eerste treffer van spits en jeugdinternational Nikita Tromp.

Er leek niets aan de hand, ook omdat PEC Zwolle kansen bleef creëren. Zowel Rebecca Doejaaren als Tromp lieten vooral in de tweede helft na om het duel voortijdig te beslissen. Omdat de derde goal uitbleef, hield Alkmaar hoop. Het kreeg na ruim een uur spelen de eerste kansjes, maar wist pas ruim vijf minuten voor afloop te scoren. Ondanks die goal leek Zwolle de eerste drie punten binnen boord te houden, maar toch werd het op de valreep nog gelijk: 2-2.

Vrouwen, eredivisie: VV Alkmaar – PEC Zwolle 2-2 (0-2). 25. Dominique Bruinenberg 0-1, 42. Nikita Tromp 0-2, 85. Chante Dompig 1-2, 88. Anna Ursem 2-2.