PEC Zwolle heeft goede papieren om de Amerikaanse spits Andrija Novakovich, die vorig seizoen door Reading werd verhuurd aan Fortuna Sittard, in te lijven.
Volledig scherm
PEC Zwolle heeft goede papieren om de Amerikaanse spits Andrija Novakovich, die vorig seizoen door Reading werd verhuurd aan Fortuna Sittard, in te lijven. © BSR Agency

PEC Zwolle werkt aan komst spits Andrija Novakovich

PEC Zwolle onderhandelt met Andrija Novakovich. De 22-jarige Amerikaanse spits zat op de tribune in het thuisduel met Sparta om alvast een glimp op te vangen van het elftal dat hij van extra aanvallende impulsen moet voorzien, weet de Stentor.

De clubleiding van PEC voerde afgelopen weekeinde gesprekken met het management van Novakovich. De lange spits komt weinig aan spelen toe in de Engelse Championship met Reading. Om die reden liet hij zich de afgelopen seizoenen al verhuren aan Telstar en Fortuna Sittard. In de eerste divisie was hij goed voor 19 competitiegoals. Voor de Limburgse club was hij afgelopen seizoen 9 keer trefzeker.

Als PEC erin slaagt Novakovich los te weken en voor meerdere jaren vast te leggen, zal de Amerikaan met Servische roots voor de spitspositie de strijd aangaan met Lennart Thy. De Duitser is sinds zijn komst eerder dit jaar nagenoeg onomstreden. Stand-in Zian Flemming kreeg tegen Sparta voor het eerst dit seizoen geen speelminuten en lijkt zich - ook door de toenadering tot Novakovich - op te kunnen maken voor een (tijdelijk) vertrek.

Elbers

Bij PEC ontbraken Darryl Lachman, Clint Leemans en Stanley Elbers zondag in de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde lijkt de eerste van het als overbodig bestempelde drietal die vertrekt. De vleugelspits, die in 2018 transfervrij en voor twee jaar werd ingelijfd door PEC, is akkoord met een andere Nederlandse club. De voormalige aanvaller van ADO Den Haag en Excelsior liep na zijn komst vorig jaar al snel een scheurtje in de hamstring op, waarna hij onder trainers John van 't Schip, Jaap Stam en John Stegeman genoegen moest nemen met een reserverol.