Volledig scherm
© Frans Paalman

PEC Zwolle wil op hybride velden gaan spelen

ZWOLLE – Als het aan PEC Zwolle ligt dan beschikt de club binnen vijf jaar over twee hybride en drie kunstgras voetbalvelden. De clubleiding wil de nieuwe matten het liefste laten aanleggen in de nabijheid van het Mac3Park Stadion.

De aanleg van de velden zou een ongekend ingrijpende operatie betekenen in de omgeving van het Zwolse voetbaltempel. ,,Daarom hebben we ook een vijfjarenplan opgesteld’’, verklaarde voorzitter Adriaan Visser. ,,De hele infrastructuur moet op de schop en daar is tijd voor nodig.’’ PEC Zwolle is daarvoor al in gesprek met de gemeente Zwolle en de grasleveranciers Greenfields en Ten Cate. Be Quick'28
PEC Zwolle krijgt komende zomer eerst nog een nieuw kunstgrasveld in het stadion. De huidige mat wordt verplaatst naar het complex van zaterdag tweedeklasser Be Quick’28, de buren aan het Stadionplein.

Een hybride voetbalveld bestaat voor dertig procent uit kunstgras. Het overige deel is natuurgras. Door deze combinatie ontstaat een stabiel en stevige grasmat, die echter minder belastbaar is dan een volledige artificiële mat.