Mustafa Saymak gaat in aanloop naar de Overijsselse derby tegen Heracles de groepstraining hervatten bij PEC Zwolle. Dat geldt ook voor Rico Strieder en Dennis Johnsen, maar nog niet voor Sam Kersten.
Volledig scherm
Mustafa Saymak gaat in aanloop naar de Overijsselse derby tegen Heracles de groepstraining hervatten bij PEC Zwolle. Dat geldt ook voor Rico Strieder en Dennis Johnsen, maar nog niet voor Sam Kersten. © BSR Agency

PEC Zwolle ziet Saymak leegstromende ziekenboeg voor de derde keer verlaten

PEC Zwolle kan tegen Heracles weer beschikken over Rico Strieder, Mustafa Saymak en Dennis Johnsen. Het trio ontbrak tegen Fortuna Sittard (1-1) met blessures.

Saymak verbleef het langst in de ziekenboeg. De middenvelder viel tegen Groningen begin februari uit met een scheurtje in de kuit. Dat was niet de eerste blessure waarmee Saymak na zijn terugkeer afgelopen zomer te kampen kreeg. Eerder dit seizoen staakte hij tegen Heracles (lies) en Fortuna Sittard (thuis, hamstring) de strijd met fysieke klachten.

Trainer John Stegeman liet eerder al doorsijpelen dat het wellicht verstandiger was geweest als PEC de kleine schaduwspits minder snel had gebracht na zijn terugkeer van Rizespor, waar Saymak vorig jaar nauwelijks speelde. In 15 competieduels was hij dit seizoen drie keer trefzeker.

Strieder en Johnsen terug; Kersten nog niet

Waar Saymak de lappenmand na ruim een maand weer verlaat, doen Strieder en Johnsen dat na een week. Het duo raakte in aanloop naar het belangrijke treffen met Fortuna Sittard geblesseerd. Strieder ondervond te veel hinder van zijn knie, terwijl vleugelspits Johnsen door lichte enkelklachten een streep door de kelderkraker moest zetten.

Wie de bloedstollende degradatiestrijd nog vanaf de zijlijn moet bekijken, is Sam Kersten. De mandekker viel in het uitduel met AZ in de slotfase uit. Hoewel PEC vervolgens meldde dat het een licht kwetsuur betrof, miste Kersten de wedstrijden tegen Vitesse en Fortuna en lijkt ook de Overijsselse derby tegen Heracles voor hem te vroeg te komen.

Sam Kersten ging tegen Feyenoord geblesseerd van het veld. De verdediger bleek een week later inzetbaar tegen AZ, maar viel in de slotfase van dat duel voor meerdere weken uit.
Volledig scherm
Sam Kersten ging tegen Feyenoord geblesseerd van het veld. De verdediger bleek een week later inzetbaar tegen AZ, maar viel in de slotfase van dat duel voor meerdere weken uit. © BSR Agency