PEC Zwolle doet een beroep op de gemeente Zwolle voor financiële steun.
Volledig scherm
PREMIUM
PEC Zwolle doet een beroep op de gemeente Zwolle voor financiële steun. © Pedro Sluiter Foto Zwolle

PEC Zwolle zoekt extra geld en doet beroep op gemeente: ‘Soort verzekering’

PEC Zwolle klopt opnieuw aan bij de gemeente Zwolle voor een garantstelling, zodat de club in de toekomst als het nodig is een extra lening af kan sluiten. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie wil de garantstelling graag achter de hand hebben voor het geval promotie niet lukt of om te gebruiken voor andere investeringen.

12 reacties

 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Idd, maar de cultuursector heeft andere geldstromen dan een BVO, geen sponsors en lagere budgetten door hogere energierekening en tijdens Corona nul inkomsten, toen hadden BVO’s de tv-gelden, seizoenkaarten en sponsors nog. En dan nog de inkomsten van transfers die de cultuursector niet heeft. Een BVO moet zelfstandig zijn met alle mogelijkheden die ze hebben .
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Roy Wesselink, mens dat PEC het op eigen kracht moet zien te rooien. Maar dat geldt ook voor de cultuursector.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Het geld is dus op, of is er alweer een schuld waar een garantstelling van de gemeente en dus belastinggeld achter de hand voor nodig is. Kom op Pec , doe het nu eens op eigen kracht , geld en met geduld.
 • Henk Liefers

  2 maanden geleden
  Geld te kort komen en dan van den Belt in de transferperiode niet verkopen, en dan nu de hand weer ophouden bij de gemeente. De tv gelden zouden minder zijn dan in de eredivisie, dit argument klopt ook al niet, na de degradatie houdt een club het eerste seizoen hetzelfde tv geld, daarna niet meer.
 • M J van Loo

  2 maanden geleden
  Geen speler verkopen voor 1 1/2 miljoen en dan wel geld aan de gemeente durven te vragen...is toch tegen strijdig.