Pelle Clement kreeg tegen Ajax zijn vijfde kaart van het seizoen, na een overtreding op Nicolas Tagliafico. Daardoor is de captain automatisch geschorst voor het eerstvolgende competitieduel: FC Twente uit op zondag.
Volledig scherm
Pelle Clement kreeg tegen Ajax zijn vijfde kaart van het seizoen, na een overtreding op Nicolas Tagliafico. Daardoor is de captain automatisch geschorst voor het eerstvolgende competitieduel: FC Twente uit op zondag. © BSR Agency

Pelle Clement zit schorsing uit tegen FC Twente; Gustavo Hamer op scherp bij PEC Zwolle

PEC Zwolle-trainer John Stegeman kan in de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Twente niet beschikken over Pelle Clement. De aanvoerder liep tegen Ajax tegen zijn vijfde gele kaart aan, waardoor hij in het eerstvolgende competitieduel automatisch een schorsing uitzit.

Clement werd op de bon geslingerd door arbiter Björn Kuipers toen hij bij het afjagen op de helft van Ajax te fel doorging op tegenstander Nicolas Tagliafico. Na gele kaarten tegen FC Emmen en Sparta kreeg de steunpilaar van PEC ook de afgelopen drie eredivisieduels (ADO, Heracles en Ajax) telkens een gele prent getoond. Na vijf gele kaarten volgt een schorsing. Daardoor moet Clement brommen voor de Overijsselse derby tegen FC Twente.

Hamer op scherp

In Enschede moet Hamer op zijn tellen passen. De middenvelder ontsnapte aan rood voor een charge op Ajacied Lisandro Martinez aan het begin van de met 2-4 verloren ontmoeting met de titelkandidaat. Hamer kreeg wel een gele kaart. Dat was zijn vierde van het seizoen, waardoor een prent tegen FC Twente hem het thuisduel met Fortuna Sittard (na de interlandperiode) zal kosten.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.