Volledig scherm
Danny Post, hier in duel met Pelle Clement, is geschorst bij VVV. © BSR Agency

Penaltyloos PEC wil einde maken aan zwakke uitreeks in de eredivisie

Het zwalkende PEC Zwolle wil voorkomen dat het zaterdagavond in de degradatiekraker bij VVV-Venlo de zesde uitnederlaag op rij incasseert. 

In de eredivisie waren achtereenvolgens FC Groningen (2-0), SC Heerenveen (1-0), Heracles Almelo (4-0), FC Twente (2-1) en Feyenoord (1-0) te sterk voor PEC in een uitwedstrijd. De Zwolse club scoorde in die vijf wedstrijden bovendien slechts eenmaal. In totaal verloor PEC dit seizoen al elf keer in zestien duels, momenteel goed voor de zestiende plaats.

PEC hoopt aan die reeks in Venlo een einde te kunnen maken. VVV, dat zonder de geschorste aanvoerder Danny Post aantreedt, won vorig seizoen in De Koel met 2-0 van de Zwollenaren en is de laatste twee thuisduels in de eredivisie ongeslagen.

Strafschop

Wellicht kan een penalty PEC zaterdag een zetje geven, al lijkt de kans dat de ploeg er in Limburg eentje krijgt niet groot. De laatste keer dat een speler van de club vanaf elf meter mocht aanleggen in een eredivisieduel, was op 3 februari 2019, toen Mike van Duinen scoorde tegen FC Utrecht. Samen met Heracles Almelo is PEC de enige club die dit seizoen nog geen strafschop mocht nemen.