Dean Huiberts (links) maakte maandag zijn rentree bij Jong PEC Zwolle.
Volledig scherm
Dean Huiberts (links) maakte maandag zijn rentree bij Jong PEC Zwolle. © BSR Agency

Prima avondje voor Jong PEC: dikke zege, fraaie goal Landu en rentree Huiberts

PEC Zwolle-middenvelder Dean Huiberts heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij de beloften. Mede dankzij een fraaie uithaal van Chardi Landu won het team van trainer Mark Looms bij Roda JC: 1-4.

De jonge aanvaller Landu, die in tegenstelling tot de voorgaande weken in de basis begon, nam de derde Zwolse treffer voor zijn rekening. Op de rand van het zestienmetergebied kreeg hij de bal voor zijn rechtervoet en schoot fraai raak. Die goal, de 1-3, betekende de beslissing in Kerkrade. Ook Eliano Reijnders, Luka Prljic en Steff Kaptein kwamen tot scoren voor Jong PEC.

De reserves uit de hoofdmacht die normaal gesproken ritme opdoen bij de beloften, bleven deze maandag achter in Zwolle. Op Jarni Koorman, een dag eerder nog invaller tegen Feyenoord, en Huiberts na dan. Laatstgenoemde liep in januari een enkelblessure op en speelde sindsdien geen wedstrijd meer. Huiberts behoorde zondag wel al tot de wedstrijdselectie en kan eventueel komend weekeinde tegen AZ weer zijn eerste minuten maken in de hoofdmacht van PEC Zwolle.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”