Mike van Duinen (l), Etiënne Reijnen (m) en Bram van Polen (r) trainden tijdens de eerste training in Wijthmen in juni apart. Maandagmiddag gebeurde hetzelfde in Zwolle, waarmee PEC voor het eerst ‘compleet’ in het stadion trainde.
Volledig scherm
Mike van Duinen (l), Etiënne Reijnen (m) en Bram van Polen (r) trainden tijdens de eerste training in Wijthmen in juni apart. Maandagmiddag gebeurde hetzelfde in Zwolle, waarmee PEC voor het eerst ‘compleet’ in het stadion trainde. © Henri van der Beek

Primeur voor Stegeman: PEC-coach verwelkomt voor het eerst complete selectie op trainingsveld

VIDEOIn zijn vijfde maand als trainer van PEC Zwolle heeft trainer John Stegeman maandagmiddag voor het eerst met zijn voltallige selectie op het trainingsveld gestaan.

In het stadion van PEC trainden maandagmiddag de van blessures herstellende Bram van Polen, Mike van Duinen en Etiënne Reijnen apart van de groep. Dat gold ook voor Pelle Clement. De aanvoerder, die het belangrijke treffen met FC Twente zondag vanwege een schorsing mist, bekeek de groepssessie al fietsende op een hometrainer vanaf de zijlijn. Reservedoelman Michael Zetterer stond na elleboogklachten weer onder de lat.

Bij de eerste training in Wijthmen ontbrak Thomas Lam vanwege een gebroken middenvoetsbeentje. In de voorbereiding liepen vervolgens ook Van Duinen, Van Polen en Reijnen blessures op. Laatstgenoemde pakte nog wel de eerste competitiewedstrijden mee, maar meldde zich vervolgens opnieuw in de lappenmand met opspelende enkelklachten. Nadat Van Polen en Van Duinen vorige maand de individuele training op het veld hervatten, was het maandagmiddag de beurt aan Reijnen.

Van Duinen op weg naar groepstraining

Van de drie routiniers is Van Duinen het dichtst bij een rentree. De aanvaller die in juli in een oefenduel met Emmen zijn voet brak, hoopt zich deze maand bij de groep te voegen en weer wedstrijdritme op te doen. Of Van Polen (schouder) en Reijnen voor de winterstop nog hun opwachting zullen maken bij PEC, valt nog te bezien. De ervaren verdedigers zagen vorige maand Thomas Lam, Yuta Nakayama en Vito van Crooij na maanden afwezigheid hun comeback in de hoofdmacht maken en ook een handvol andere teamgenoten de ziekenboeg betreden en binnen een paar weken weer verlaten.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.