Volledig scherm
Onder meer Lucas Tol uit Urk tekent een contract bij de Zwollenaren. © PEC Zwolle

Profcontract voor vijf jeugdspelers van PEC Zwolle

Voor vijf jeugdspelers lonkt een debuut bij de hoofdmacht van PEC Zwolle nu zij hun handtekening hebben gezet onder een driejarig contract. De spelers zijn maandagavond gepresenteerd tijdens de businessclubavond. 

Het gaat onder meer om Lucas Tol (17) uit Urk die in de voorbereiding van het huidige seizoen al meetrainde met de eerste selectie. De aanvallende middenvelder begon onlangs aan zijn tweede seizoen bij de PEC Zwolle Voetbalacademie. Eerder speelde hij voor sc Heerenveen.

Internationals

Ook hebben drie jeugdinternationals van Oranje, Daijiro Chirino (17), Samir Lagsir en Gabi Caschili (beide 16), hun handtekening gezet onder een contract bij PEC. Het drietal is geselecteerd voor Oranje onder de 18 en speelt binnenkort twee oefenduels tegen Frankrijk. 

Ook Chip Engels (17) uit Almere is gepresenteerd als nieuwe versterking. De aanvallende middenvelder speelt op dit moment als eerstejaars in PEC Zwolle onder de 19. Vorige week maandag speelde hij met Jong PEC Zwolle nog mee tijdens een oefenduel tegen Jong SC Cambuur waarbij Engels verantwoordelijk was voor één van de twee doelpunten.