Volledig scherm
Etiënne Reijnen weet hoe laat het is: hands en penalty tegen. © BSR Agency

Reijnen: ‘Je hoopt dat de scheids ziet dat de handsbal niet expres is’

Een handsbal van PEC Zwolle-aanvoerder Etiënne Reijnen leidde vrijdagavond de 3-0 nederlaag tegen Vitesse in. 

Na de overtreding van Reijnen ging de bal vlak na rust op de stip, kwam Vitesse in twee instanties op 1-0 en liep de Arnhemse ploeg uit naar een eenvoudige zege. ,,Je hoopt dat de scheidsrechter ziet dat ik het niet expres deed, maar helaas”, zei de ervaren verdediger van PEC Zwolle.

Intentie

Na een makkelijk verloren duel met de kleine Bryan Linssen, die vorig seizoen ook al een grote plaaggeest was voor de PEC-defensie, eindigde de bal tegen de hand van Reijnen. De Zwollenaar hoorde daarop meteen een fluitsignaal: hands, strafschop. ,,Maar ik had totaal niet de intentie om de bal met mijn hand tegen te houden. Net als vorige week ging het meteen mis na rust en daar zijn we ziek van. Dat mag niet gebeuren. We gingen ineens van een goed gevoel naar een slecht gevoel.”

Met nul punten uit drie wedstrijden zijn er zorgen in Zwolle, erkende Reijnen na de derde nederlaag op rij. ,,Ja, FC Utrecht en Vitesse zijn twee lastige uitwedstrijden, maar we hadden er wel wat anders van voorgesteld. Nu komt er een serie wedstrijden aan waarin we echt de punten moeten pakken.”