Volledig scherm
Reza Choochannejhad is de grote man bij PEC Zwolle. © BSR Agency
6
EINDE
2
  • Iliass Bel Hassani 26'
  • Reza Ghoochannejhad 60' 81' 83' 88'
  • Gustavo Hamer 90'+3'
  • Melle Meulensteen 28'
  • Clint Leemans 34'

Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

Een ongekende invalbeurt voor Ghoochannejhad, die na een uur invalt en met vier (!) doelpunten voor een knappe inhaalrace zorgt. Halverwege de wedstrijd lijkt het er nog op dat Clint Leemans de matchwinner wordt. Voor RKC, welteverstaan.

Hij houdt zich niet in, na 34 minuten voetballen, als hij zijn nieuwe ploeg op voorsprong heeft geschoten in het stadion waar hij het afgelopen jaar veel tijd doorbracht, maar zelden onomstreden was. Zijn indraaiende bal betekent de 1-2 voor RKC. De door PEC Zwolle verhuurde middenvelder viert het feestje uitgebreid met zijn ploeggenoten.

Reza, Reza, Reza en Reza

Een kwartier voor tijd verlaat Leemans het veld. Hij weet dan al dat hij niet de man van de wedstrijd wordt. Dertien minuten voor zijn wissel is PEC op gelijke hoogte gekomen door de nieuwe spits, Reza Ghoochannejhad. Kort na zijn entree staat hij op de juiste plek om de perfecte voorzet van Kenneth Paal binnen te koppen (2-2). Het is het begin van een spetterende comeback.

‘Alle ballen op Reza’, zingt het Zwolse publiek daarna. En alsof Sai van Wermeskerken ernaar geluisterd heeft, slingert hij de bal in de 83ste minuut loepzuiver de zestien in. En wie staat daar? Juist: Ghoochannejhad, die koppend 3-2 maakt en later ook voor de 4-2 en 5-2 zorgt. Het slotakkoord is voor Gustavo Hamer, die in blessuretijd de zesde Zwolse treffer voor zijn rekening neemt.

En de wedstrijdbal? Die is natuurlijk voor de invaller en de maker van vier goals, Reza Ghoochannejhad.

PEC Zwolle-RKC Waalwijk 6-2 (1-2). 26. Iliass Bel Hassani 1-0, 28. Melle Meulensteen 1-1, 34. Clint Leemans 1-2, 60. Reza Ghoochannejhad 2-2, 81. Ghoochannejhad 3-2, 83. Ghoochannejhad 4-2, 88. Ghoochannejhad 5-2, 90+2. Gustavo Hamer 6-2.

Opstelling: Mous; Van Wermeskerken, Dekker, Kersten, Paal; Hamer, Clement, Bruns (46. Saymak); Bel Hassani, Thy, Johnsen (56. Ghoochannejhad).