Clint Leemans, hier in actie voor RKC, keert terug bij PEC Zwolle.
Volledig scherm
Clint Leemans, hier in actie voor RKC, keert terug bij PEC Zwolle. © BSR Agency

RKC richt selectie anders in: huurling Leemans keert terug naar PEC Zwolle

Clint Leemans keert terug bij PEC Zwolle. De middenvelder voetbalde afgelopen seizoen op huurbasis bij RKC Waalwijk, dat de selectie anders gaat inrichten.

Het tweede elftal in Waalwijk wordt geschrapt en in plaats daarvan gaat RKC met één grote selectie werken. Dat betekent dat er geen plek is voor onder anderen huurlingen Leemans en Stanley Elbers. Ook Zwollenaar Tijjani Reijnders blijft niet in Waalwijk; de middenvelder keert per 30 juni terug naar AZ.

Leemans is in het bezit van een doorlopend contract bij PEC, tot de zomer van 2021. De linksbenige middenvelder keert daarom terug in Zwolle. Dat geldt niet voor Stanley Elbers. De vleugelaanvaller heeft een aflopende verbintenis en PEC gaat geen nieuwe samenwerking met hem aan.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.