Volledig scherm
PREMIUM
Ron Jans © Henri van der Beek

Ron Jans: ‘Dit is veel moeilijker dan trainer zijn’

Morgen, 12.15 uur, is de aftrap van de wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle. Een speciaal duel voor geboren Zwollenaar Ron Jans (59), ex-succescoach van PEC en nu technisch manager van Groningen: ,,Dit zijn de clubs waar ik echt van hou.’’ Na ruim een jaar voelt hij zich in zijn nieuwe functie nog niet helemaal senang. ,,Ik blijf thuis vaker malen en piekeren, hoe los ik dit op?”

In Tynaarlo, een dorpje dat ligt ingeklemd tussen de Drentse maïsvelden, staat de telefoon van Ron Jans deze middag roodgloeiend. De heer des huizes is net neergeploft op één van de loungebanken in zijn idyllische achtertuin, als zijn iPhone alweer tegen het glazen tafelblad rinkelt. ,,Deze moet even wachten”, zegt hij gedecideerd.

  1. PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle schrijft brief naar KNVB en Ajax: Draai datum uitduel terug naar 2 maart

    PEC Zwolle heeft de KNVB en tegenstander Ajax officieel verzocht de datum voor de uitwedstrijd in Amsterdam, die deze week ‘in het belang van het Nederlandse voetbal’ werd vastgesteld op woensdag 13 maart, terug te draaien naar zaterdag 2 maart. Dat heeft de directie van de eredivisionist de voetbalbond en Ajax in een brief laten weten. ,,Een duidelijker voorbeeld van competitievervalsing kan ik me niet bedenken.”