Volledig scherm
PREMIUM
Ron Jans © Henri van der Beek

Ron Jans: ‘Dit is veel moeilijker dan trainer zijn’

Morgen, 12.15 uur, is de aftrap van de wedstrijd FC Groningen-PEC Zwolle. Een speciaal duel voor geboren Zwollenaar Ron Jans (59), ex-succescoach van PEC en nu technisch manager van Groningen: ,,Dit zijn de clubs waar ik echt van hou.’’ Na ruim een jaar voelt hij zich in zijn nieuwe functie nog niet helemaal senang. ,,Ik blijf thuis vaker malen en piekeren, hoe los ik dit op?”

In Tynaarlo, een dorpje dat ligt ingeklemd tussen de Drentse maïsvelden, staat de telefoon van Ron Jans deze middag roodgloeiend. De heer des huizes is net neergeploft op één van de loungebanken in zijn idyllische achtertuin, als zijn iPhone alweer tegen het glazen tafelblad rinkelt. ,,Deze moet even wachten”, zegt hij gedecideerd.

  1. Stegeman trapt met PEC af in zonnig Wijthmen: ‘Ik snap het sentiment maar ik wil mijn plafond halen’

    Stegeman trapt met PEC af in zonnig Wijthmen: ‘Ik snap het sentiment maar ik wil mijn plafond halen’

    Onder de stralende zon, op één van de mooiste grasvlaktes uit de regio en met vuurwerk op de achtergrond trapte PEC Zwolle zaterdagmiddag in Wijthmen het nieuwe voetbalseizoen af. Honderden toeschouwers vingen daarbij een eerste glimp op van keepers Xavier Mous en Michael Zetterer, verdediger Etiënne Reijnen én hoofdtrainer John Stegeman. ,,Ik snap het sentiment maar ik moet uiteindelijk naar mijn eigen kijken.”