Volledig scherm
Ron Jans heeft met PEC de weg naar boven weer gevonden. © PHOTO_NEWS

Ron Jans: Ik ben benieuwd wat er nu op mijn pad komt

MIJAS – PEC Zwolle wilde Ron Jans nog een jaar langer houden als trainer, maar de coach besloot dinsdagavond in Spanje na een gesprek met voorzitter Adriaan Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp om zelf de knoop door te hakken en afscheid van elkaar te nemen na dit seizoen.

,,Van meet af aan heb ik het fantastisch naar mijn zin in Zwolle’’, aldus Jans. ,,Natuurlijk is dat gevoel gevoed door sportieve prestaties, maar ook zeker door de mensen waarmee ik intensief en zeer prettig samenwerk. We hebben met elkaar historie geschreven en ik vind het prachtig daar onderdeel van uit te maken. Toch heb ik besloten om deze zomer te vertrekken bij de club. Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar datgene er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om handhaving in de Eredivisie te realiseren en mijn tijd in Zwolle waardig af te sluiten.”

Met Jans aan het roer won PEC Zwolle in 2014 de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. Ook debuteerde de club in het Europees voetbal en behaalde het de hoogste eindklassering uit de clubgeschiedenis. ,,Wij respecteren het besluit van Ron’’, aldus voorzitter Adriaan Visser. ,,We hebben als club een prachtige ontwikkeling doorgemaakt. Gezien de sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat hij de meest succesvolle trainer is uit de historie van de club.’’