Volledig scherm
© Pro Shots / Ronald Bonestroo

Ron Jans vertrekt bij PEC Zwolle

MIJAS – Ron Jans vertrekt na dit seizoen als trainer van PEC Zwolle. Dat is de uitkomst van het gesprek dat de clubleiding dinsdagavond tijdens het trainingskamp in het Spaanse Mijas had met de 58-jarige oefenmeester.

Ron Jans is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Zwolse eredivisieclub en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. PEC Zwolle respecteert het besluit van de oud-trainer van FC Groningen, Heerenveen en Standard Luik, al was de clubleiding van zins om Jans nog een jaar langer aan de Zwolse club te binden.

Oud-speler van PEC Zwolle was de opvolger van Art Langeler. In zijn eerste jaar veroverde Jans de KNVB-beker met PEC Zwolle na een 5-1 zege op Ajax in de finale. Het betekende de eerste grote prijs van de Zwolse club, die in augustus 2014 ook de Johan Cruijff Schaal wist te winnen. In de eredivisie loodste Jans zijn elftal in de drie seizoenen naar de veilige middenmoot van de eredivisie met de zesde plaats en play-off plek in 2015 als uitschieter.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement