Volledig scherm
ANP

Ruim miljoen winst voor PEC Zwolle

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een nettowinst van ongeveer 1,25 miljoen euro. Daarmee heeft de Zwolse eredivisionist de wind in de zeilen, stelt voorzitter Adriaan Visser over de jaarcijfers van het seizoen 2015/2016.


De preses is vooral content dat het negatieve eigen vermogen van PEC Zwolle – vorig jaar nog 1,8 miljoen euro - steeds verder teruggeschroefd kan worden. De gehele nettowinst verdwijnt dan ook in het eigen vermogen om deze richting nul te brengen. De financiële huishouding in Zwolle raakt steeds meer op orde.

Veilig
Balanceerde PEC in 2015 nog in de ‘gevaarlijke’ categorie 1 van voetbalbond KNVB, sinds maart van dit jaar is Visser met zijn club opgeklommen naar de ‘veilige’ categorie 2. De financiële herstelwerkzaamheden lijken door de KNVB goed ontvangen. De jaarcijfers van het onlangs afgesloten boekjaar 2015/2016 bewijzen dat PEC Zwolle op de goede weg is, benadrukt Visser, die een omzet van ruim 11 miljoen euro kan overleggen.

Spelersfonds
Op transfergebied kende PEC Zwolle vorig jaar zomer met de verkoop van Jordy Lukoki (Ludogorets), Jesper Drost (FC Groningen) en Ben Rienstra (AZ) een uitstekende zomer. Het in 2013 in het leven geroepen spelersfonds werd mede daarom eerder dit jaar al - volledig afgelost – opgeheven. Eerder dit seizoen werden de Deense spits Nicolai Brock-Madsen en middenvelder Danny Holla, ondanks de nagenoeg lege portemonnee, nog gehaald. ,,Maar dat kwam door wat extra opbrengsten uit sponsoring. Een meevaller’’, aldus Visser.