Volledig scherm
PEC Zwolle-middenvelder Younes Namli (24) onderhandelt met Krasnodar, de nummer drie van Rusland. © VI Images

Russische CL-kandidaat Krasnodar lijkt aan de haal te gaan met PEC-smaakmaker Namli

De toekomst van Younes Namli ligt waarschijnlijk niet in de Nederlandse top, maar in Rusland. Nummer drie Krasnodar is hard op weg om de grootste smaakmaker van PEC in te lijven nu het in hoofdlijnen een akkoord heeft bereikt met de Zwolse clubleiding.

Krasnodar heeft een miljoenenbedrag over voor de 24-jarige Namli. De behendige linkspoot zelf staat bovendien niet onwelwillend tegenover de overstap, getuige zijn bezoek aan de club uit het zuiden van Rusland begin deze week. Als Namli, die meerdere ijzers in het vuur heeft, zich deze dagen laat overtuigen door Krasnodar, gaat hij met die club minimaal de voorronde van de Champions League in. Om in de poulefase in te stromen, moet de nummer drie van de Russische Premier League in de slotronde concurrent Lokomotiv Moskou zien te achterhalen.

Namli gaat zijn laatste contractjaar in bij PEC, waardoor de Zwolse clubleiding erbij gebaat is hem deze zomer te verkopen. Zo houdt de club het nog een flinke som over aan de creatieve sterkhouder. De in Denemarken geboren kwam in de zomer van 2017 transfervrij over van SC Heerenveen en groeide bij PEC snel uit tot sleutelspeler. Onder trainer John van ‘t Schip was Namli rechtsbuiten, terwijl de behendige voetballer onder Jaap Stam op ‘10' kwam te staan en na de winterstop een groot aandeel had in het directe lijfsbehoud van PEC.