De toekomst van Sander van Looy ligt in Zweden.
Volledig scherm
De toekomst van Sander van Looy ligt in Zweden. © Pedro Sluiter Foto

Sander van Looy vindt nieuwe club in eredivisie van Zweden

TRANSFERAnderhalf jaar na zijn vertrek bij PEC Zwolle heeft Sander van Looy een nieuwe club gevonden. De verdediger uit Epe (22) tekent voor twee jaar bij Falkenberg FF in de Allsvenskan, de Zweedse eredivisie.

Van Looy heeft de Zweedse club overtuigd tijdens een stage met oefenwedstrijden. Sportief manager Hakan Nilsson roemt zijn karakter en zijn leiderschap. ,,Het is een verdediger die de bal goed kan inspelen. Hij wil de volgende stap zetten en dat kan hopelijk in Falkenberg gebeuren.’’ Falkenberg ontsnapte in het afgelopen seizoen op de laatste speeldag aan degradatiewedstrijden, de nieuwe competitie begint in april.

Van Looy speelde bij PEC Zwolle een wedstrijd in de eredivisie (ADO Den Haag, 4-0 verlies, december 2017), maar raakte daarna verzeild op het tweede plan. Een andere club kwam er niet.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.