Volledig scherm
Het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. © ANP Pro Shots

SC Heerenveen-PEC Zwolle vindt plaats in het Abe Lenstra stadion

De oefenwedstrijd tussen SC Heerenveen en PEC Zwolle wordt donderdagmiddag afgewerkt in het Abe Lenstra stadion. Het gratis toegankelijke duel begint om 12.00 uur.

Vorig seizoen oefenden Heerenveen en PEC Zwolle rond deze tijd ook, toen op Skoatterwâld, het trainingscomplex van de Friezen. Nu is het stadion het decor. Beide clubs treffen elkaar, omdat er dit weekeinde vanwege interlandvoetbal geen eredivisieduels worden gespeeld.

Heerenveen en PEC spelen voor de tweede keer in korte tijd tegen elkaar. Op de eerste speeldag was de formatie uit Friesland in Zwolle nog met 2-3 te sterk.

  1. PEC Zwolle op zoek naar investeerders in Zuid-Afrika en Qatar
    PREMIUM

    PEC Zwolle op zoek naar investeer­ders in Zuid-Afri­ka en Qatar

    PEC Zwolle wil 15 miljoen euro ophalen bij hooguit drie buitenlandse investeerders. Dat geld is nodig om structureel de top 6 te halen in de Eredivisie. De club praat al met partijen in onder meer Qatar en Zuid-Afrika. Met alleen geld neemt de club geen genoegen, er moet ook sprake zijn van kennisuitwisseling. ,,Dat kan ook in de vorm van hun spelers die zich bij ons kunnen doorontwikkelen richting de Premier League of een andere grote competitie", zegt voorzitter Adriaan Visser.