PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg (17) is geslaagd voor zijn HAVO-examens.
Volledig scherm
PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg (17) is geslaagd voor zijn HAVO-examens. © Henri van der Beek

Sepp van den Berg (17) heeft HAVO-diploma beet en kan zich volledig op PEC Zwolle storten

De vlag en de rugzak zijn woensdag ook bij een PEC Zwolle-speler buiten gehangen. Sepp van den Berg heeft zijn HAVO-diploma beet, waardoor hij zich volledig op het voetbal kan focussen.

Van den Berg maakte eerder de overstap van het VWO naar de HAVO, om zowel zijn studie als zijn voetbalcarrière overeind te kunnen houden. De speler stond er met zijn familie op eerst de middelbare school af te ronden, alvorens hij zich volledig op PEC Zwolle zou storten. Dat is nu gelukt.

Impasse

Van den Berg zal later deze maand zijn handtekening op het HAVO-diploma zetten. Als het aan PEC ligt, komt daar nog een krabbel op een nieuw contract bij. De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis bevinden zich echter al maanden in een impasse, terwijl het laatste jaar van Van den Berg's eerste profcontract alweer is ingegaan. 

De piepjonge mandekker wenste niet bij te tekenen nadat hij onder trainer Jaap Stam op een zijspoor belandde. De vraag is of Van den Berg na de komst van trainer John Stegeman en technisch manager Mike Willems wel gaat spelen en heil ziet in een langere samenwerking, waarmee PEC zich zou verzekeren van een transfersom.