Trainer John Stegeman keert komende week met zijn spelers terug in het stadion van PEC Zwolle. De vraag is alleen wanneer precies en vooral hoe de trainingen ingevuld en georganiseerd zullen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Trainer John Stegeman keert komende week met zijn spelers terug in het stadion van PEC Zwolle. De vraag is alleen wanneer precies en vooral hoe de trainingen ingevuld en georganiseerd zullen worden. © Henri van der Beek

Spelers mogen weer met bal in stadion trainen: PEC Zwolle beslist dinsdag hoe trainingen worden hervat

Waar voetbalwedstrijden tot 1 september niet zijn toegestaan, mogen sportaccommodaties wel weer geopend worden voor trainingen. Maar hoe? Bij PEC Zwolle wordt dinsdag besloten over hoe de eerste sessies in twee maanden in het stadion ingevuld en georganiseerd zullen worden. 

De verwachting is dat de spelers van PEC Zwolle deze week langzaam weer uit hun isolement gehaald worden en het stadion zullen binnendruppelen. Niet tegelijk, want technisch hart en medische staf gaan dinsdag opnieuw in conclaaf om een trainingsschema op te stellen die binnen de richtlijnen van het RIVM past.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.