Volledig scherm
Diederik Boer staat zondag in de basis tegen VVV. © BSR Agency

Stam gunt Boer afscheid: ‘Het draait niet om mij, maar om Diederik’

Trainer Jaap Stam gunt Diederik Boer (38) zondag een waardig afscheid in het stadion van PEC Zwolle. De routinier, die na dit seizoen stopt, staat tegen VVV-Venlo (14.30 uur) in de basis. Mickey van der Hart keept daarom woensdagavond tegen NAC Breda.

,,We hebben het intern besproken, de spelers staan achter deze beslissing. Mickey ook”, zegt Stam. ,,Diederik verdient een waardig afscheid. Het is een eerbetoon naar hem. Hij heeft hier zoveel jaren zoveel wedstrijden gekeept. Het moet een feestje voor hem worden. Hopelijk doen we dat met een goed resultaat.”

Zelf zwaait Stam de Zwolse supporters ook uit, hij is komend seizoen trainer van Feyenoord. ,,Het gaat snel, deze paar maanden. De tijd vliegt. Maar ik ben zondag niet de belangrijkste persoon hier. Dat is Diederik.”

Van Polen

Of Boer zondag met zijn maatje Bram van Polen op het veld verschijnt, is nog maar de vraag. De verdediger viel deze week tijdens de training op zijn schouder en is een serieus twijfelgeval voor VVV-thuis. De defensieve zorgen voor Stam zijn sowieso groot: voor Thomas Lam is het seizoen voorbij, terwijl Kingsley Ehizibue een schorsing van één duel uitzit.

Ook voor Zian Flemming komt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hoogstwaarschijnlijk te vroeg. De aanvaller van PEC Zwolle raakte bij een competitieduel van de beloften geblesseerd aan zijn enkel. ,,Hij heeft er nog steeds last van, dat zie je ook wel een beetje aan zijn loopje. Zian heeft de hele week niks gedaan, dus de kans is niet heel groot dat hij er zondag bij is.”