Volledig scherm
Zian Flemming neemt hoogstwaarschijnlijk de plek in van de geschorste Younes Namli. © VI Images

Stam wil met Flemming voor Namli de bovenste ploegen in het vizier houden

Met een fitte Mike van Duinen en Kenneth Paal terug in de wedstrijdselectie jaagt PEC Zwolle zaterdagavond (19.45 uur) op drie belangrijke punten tegen De Graafschap.

Het is fijn om die spelers weer terug te hebben, stelt trainer Jaap Stam. Tegelijkertijd moet de coach van PEC Zwolle wel een ander probleem oplossen: het gemis van Younes Namli. De technisch vaardige middenvelder is na zijn curieuze rode kaart tegen ADO Den Haag - twee keer geel - geschorst. 

De kans is groot dat Zian Flemming de plek van Namli tegen De Graafschap overneemt. ,,We weten allemaal wat voor type speler Younes is en wat hij kan bewerkstelligen in het elftal. Dan ga je nadenken over hoe je dat het beste kunt oplossen. Dus zoeken we naar spelers die aanvallend het een en ander kunnen brengen.”

Aansluiting

Paal (knie) en Van Duinen (enkel) keren ten opzichte van de verloren wedstrijd bij ADO (1-0) terug in de basis van PEC Zwolle. ,,In Den Haag haalden we niet het gewenste resultaat. Dan moet je de volgende wedstrijd proberen te winnen”, spreekt Stam klare taal. ,,We moeten de aansluiting houden met de ploegen boven ons. Daarom is dit een heel belangrijke wedstrijd. De Graafschap heeft net als wij punten gepakt deze periode. Ze spelen bovendien anders dan voor de winterstop, met een andere benadering. Het wordt lastig.”

Vermoedelijke opstelling: Van der Hart; Ehizibue, Lam, Van Polen, Paal; Bouy, Clement, Flemming; Van Crooij, Thy, Van Duinen.