Volledig scherm
Stanley Elbers is verlost van zijn bijrol bij PEC Zwolle, door zich de rest van het seizoen te laten verhuren aan het gepromoveerde RKC. © BSR/SOCCRATES

Stanley Elbers verruilt PEC Zwolle op huurbasis voor RKC

VERHUURStanley Elbers gaat bij RKC op jacht naar meer speeltijd. De bij PEC Zwolle overbodig geworden vleugelspits maakt het seizoen op huurbasis af bij de gepromoveerde Brabantse club.

Omdat de 27-jarige Elbers zijn laatste contractjaar inging in Zwolle, heeft hij zijn laatste wedstrijd voor PEC in principe al gespeeld. De aanvaller begon in de ouverture tegen Willem II nog in de basis en fungeerde vorige week tegen Vitesse nog als invaller.

In een onderhoud met de clubleiding kreeg Elbers eerder deze maand te horen dat hij zijn geluk vanwege een gebrek aan perspectief beter elders kon beproeven. Ook omdat de Leidenaar een akkoord naderde met RKC, ontbrak hij zondag al in de wedstrijdselectie van PEC tegen Sparta.

Hamstring

Elbers werd vorig jaar transfervrij ingelijfd en voor twee jaar vastgelegd. De oud-speler van ADO Den Haag en Excelsior liep al vrij snel een scheur in zijn hamstring op. Daarna slaagde hij er onder trainer John van 't Schip, Jaap Stam en John Stegeman niet in een basisplaats te veroveren.

Na de interlandperiode staat er voor de huurling een saillant duel op het programma. Op 15 september treedt hij met RKC aan tegen PEC.