John Stegeman was na de broodnodige triomf tegen ADO Den Haag vooral blij met de punten. De coach baalde van het uitvallen van Sai van Wermeskerken, die de leegstromende ziekenboeg weer vult.
Volledig scherm
John Stegeman was na de broodnodige triomf tegen ADO Den Haag vooral blij met de punten. De coach baalde van het uitvallen van Sai van Wermeskerken, die de leegstromende ziekenboeg weer vult. © ANP Sport

Stegeman blij met langverwachte zege ‘overgeconcentreerd PEC’; Trainer baalt van blessure Van Wermeskerken

ZIEKENBOEGWelke emotie bij John Stegeman de overhand had na de eerste zege van PEC Zwolle (3-1 tegen ADO) in een maand tijd? ,,Ik ben vooral blij, maar het was zeker nog niet top", aldus de coach, die vreest Sai van Wermeskerken even kwijt te zijn.

Van Wermeskerken werd binnen een kwartier noodgedwongen vervangen door Destan Bajselmani en verliet na de zege het stadion op krukken. ,,Sai probeerde het nog wel even maar hij teveel pijn aan zijn hak. Dat ziet er niet goed uit. Maar ik ga mijn vingers er verder niet aan branden. We moeten het afwachten. De komende dagen zal blijken hoe ernstig zijn blessure is.”

Stegeman had ook reden tot lachen, want hij zag zijn flink gewijzigde formatie een reeks van drie nederlagen zonder doelpunten beëindigen tegen de directe concurrent uit Den Haag. ,,Ik ben vooral blij, maar het was zeker nog niet top. Ik bespeurde geen angst, maar ik zag wel dat de ploeg aan het begin overgeconcentreerd was. Je kunt ook too much focus hebben. Ik heb ook wel verbetering gezien. Het belangrijkste voor ons is nu gewoon dat we winnen want in deze fase zijn de punten gewoon hard nodig.”