Volledig scherm
De training van PEC Zwolle is vrijdagochtend besloten. © Vakfoto Van Der Beek

Stegeman doet het nu tóch: ook hij gaat met PEC Zwolle voortaan besloten trainingen houden

geheimPEC Zwolle-trainer John Stegeman kiest ervoor om voortaan minimaal één keer per week besloten te trainen. Dat gaat per direct in: vrijdag, twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, is de oefensessie niet toegankelijk voor supporters en journalisten.

Daarmee volgt hij het voorbeeld van zijn voorgangers John van ’t Schip en Jaap Stam. 

Het is de eerste keer dit seizoen dat Stegeman de poorten sluit voor pottenkijkers. Voor de duels met Willem II (1-3), FC Utrecht (3-1) en Vitesse (3-0) was iedereen welkom en waren er geen geheimen. Daar komt vanaf nu verandering in. Als PEC op zaterdag speelt, is de donderdagtraining besloten. Voetballen de Zwollenaren op zondag, dan geldt dat voor de training op vrijdag.

Opmerkelijk is dat Stegeman eerder nog liet weten dat hij niet per se voorstander is van besloten trainingen. Dat deed hij ook niet structureel bij zijn vorige club Go Ahead Eagles. In tegenstelling tot zijn voorgangers Van ‘t Schip en Stam bij PEC, die wel vaak in het geheim werkten aan hun opstelling. Die lijn trekt Stegeman nu door.

  1. PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschappelijke tak van de voetbalclub
    PREMIUM

    PEC Zwolle United moest zich heel lang bewijzen als maatschap­pe­lij­ke tak van de voetbal­club

    PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen die een potje balt met autistische kinderen, of senioren die in een blauw-wit shirt helemaal opleven tijdens een training OldStars walking football. PEC Zwolle United bestaat tien jaar en heeft in die tijd de voetbalclub en de regio dichter bij elkaar gebracht. Het vrouwenvoetbal werd onder de vleugels van United ontwikkeld en is nu klaar om weer ‘terug te gaan’ naar de betaaldvoetbalclub.