Volledig scherm
De training van PEC Zwolle is vrijdagochtend besloten. © Vakfoto Van Der Beek

Stegeman doet het nu tóch: ook hij gaat met PEC Zwolle voortaan besloten trainingen houden

geheimPEC Zwolle-trainer John Stegeman kiest ervoor om voortaan minimaal één keer per week besloten te trainen. Dat gaat per direct in: vrijdag, twee dagen voor de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, is de oefensessie niet toegankelijk voor supporters en journalisten.

Daarmee volgt hij het voorbeeld van zijn voorgangers John van ’t Schip en Jaap Stam. 

Het is de eerste keer dit seizoen dat Stegeman de poorten sluit voor pottenkijkers. Voor de duels met Willem II (1-3), FC Utrecht (3-1) en Vitesse (3-0) was iedereen welkom en waren er geen geheimen. Daar komt vanaf nu verandering in. Als PEC op zaterdag speelt, is de donderdagtraining besloten. Voetballen de Zwollenaren op zondag, dan geldt dat voor de training op vrijdag.

Opmerkelijk is dat Stegeman eerder nog liet weten dat hij niet per se voorstander is van besloten trainingen. Dat deed hij ook niet structureel bij zijn vorige club Go Ahead Eagles. In tegenstelling tot zijn voorgangers Van ‘t Schip en Stam bij PEC, die wel vaak in het geheim werkten aan hun opstelling. Die lijn trekt Stegeman nu door.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.