Volledig scherm
John Stegeman. © BSR Agency

Stegeman kan tegen geliefde collega einde maken aan slechte reeks

John Stegeman versus Henk Fraser? Eerstgenoemde beleeft er meestal goede herinneringen aan. Althans, in de eredivisie. Vanmiddag staan beide coaches wederom tegenover elkaar tijdens PEC Zwolle-Sparta Rotterdam (16.45 uur).

In liefst zeven van de voorgaande acht ontmoetingen in de eredivisie met Fraser bleef Stegeman ongeslagen. Vier keer won de Epenaar, driemaal werd het gelijk. In april 2017 waren de rollen voor de verandering eens omgedraaid. Fraser, toen nog trainer van Vitesse, versloeg het Heracles Almelo van Stegeman met 0-1.

Minder succesvol bleek Stegeman een niveautje lager tegen Fraser. Met Go Ahead Eagles speelde hij vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie thuis nog 2-2 gelijk, maar de return op Het Kasteel ging kansloos verloren (6-1).

Langste reeks

Het slot van dat seizoen in Deventer draagt overigens bij aan een andere statistiek van Stegeman, eentje waar hij minder trots op zal zijn. De coach verloor zijn laatste zes competitiewedstrijden, de langste reeks nederlagen als eindverantwoordelijke in het betaald voetbal. Drie verliespartijen waren met Go Ahead Eagles, dat zich destijds al had geplaatst voor de play-offs en duidelijk met de handrem erop speelde, en drie met PEC Zwolle, dat vanmiddag tegen Sparta en Fraser op jacht gaat naar de eerste punten van het seizoen.