John Stegeman verloor met PEC 6 van de eerste 9 eredivisieduels. Daarin gebruikte hij de meeste spelers, incasseerde zijn ploeg de meeste schoten op doel en noteert het Zwolse team het minst aantal verwachte goals.
Volledig scherm
PREMIUM
John Stegeman verloor met PEC 6 van de eerste 9 eredivisieduels. Daarin gebruikte hij de meeste spelers, incasseerde zijn ploeg de meeste schoten op doel en noteert het Zwolse team het minst aantal verwachte goals. © Henri van der Beek / Graphic: Anke Arts / Data: OptaSports

Stegeman na vijf jaar onder vuur als trainer: ‘Ik krijg ook PEC aan het draaien, honderd procent zeker’

CRISIS BIJ PECJohn Stegeman zat als trainer vijf jaar stevig in het zadel bij Heracles en Go Ahead Eagles. PEC Zwolle, dat zondag (12.15 uur) ADO Den Haag ontvangt voor een heuse kelderkraker, krijgt de Epenaar in een kwart seizoen nog niet aan de praat. Een monoloog van een omstreden coach, die overtuigd is van een goede afloop.

'Ik heb er thuis wel last van als ik met mijn ploeg slecht presteer. Mijn vrouw kent me inmiddels wel zo goed dat ze mij dan de ruimte geeft. Mijn kinderen niet. Soms kan ik het van hen ook niet hebben. We hebben aparte kamers. Dan ga ik in een andere kamer met mijn laptop zitten werken.