Volledig scherm
Sai van Wermeskerken (links) maakt net als Sam Kersten tegen de amateurs van ZAC uit Zwolle zijn officieuze basisdebuut voor PEC. © Orange Pictures/Raymond Smit

Stegeman spaart vaste krachten PEC Zwolle voor oefenduel met jubilaris ZAC

PEC Zwolle treedt dinsdagavond (19.30 uur) met de tweede keus aan tegen ZAC. Zo gunt trainer John Stegeman nieuwelingen Sam Kersten en Sai van Wermeskerken en de teruggekeerde Nakayama hun eerste basisplaats van het seizoen tegen de jubilerende tweedeklasser.

Van Wermeskerken maakte tegen PAOK Saloniki zijn eerste minuten voor PEC Zwolle. Tegen ZAC begint hij voor het eerst in de basis. Dat geldt ook voor de van FC Den Bosch overgenomen Sam Kersten. De nieuwkomers nemen plaats in de verdediging.

Dat doet ook Nakayama. De Japanse international ontbrak in het eerste deel van de oefencampagne omdat hij na deelname aan de Copa America nog recht had op vakantie. Darryl Lachman, die maandag de training hervatte na zijn interlands met Curaçao, ontbreekt nog in de wedstrijdselectie van PEC Zwolle.

Mous

Stegeman laat naast de drie ‘nieuwe’ verdedigers beloften Stefan de Bert, Jan Quispel, Thomas van den Belt en Eliano Reijnders aan de aftrap verschijnen. Het doel wordt verdedigd door Xavier Mous, die goede kans maakt eerste keeper te worden. Rick Dekker, Zian Flemming en Stanley Elbers, die het elftal van PEC completeren tegen ZAC, lijken vooralsnog tot de reserves te behoren.

Bij PEC Zwolle ontbreken naast Lachman ook Thomas Lam, Mike van Duinen en Bram van Polen met langdurige blessures. De aftrap tegen ZAC, dat het 125-jarig bestaan viert, vindt plaats om 19.30 uur.

Opstelling PEC Zwolle: Mous; Van Wermeskerken, Kersten, Nakayama, De Bert; Dekker, Quispel, Van den Belt; Reijnders, Flemming en Elbers.