Volledig scherm
PREMIUM
PEC-trainer John Stegeman sprak deze week spelers aan op hun gedrag. ,,Je bent professioneel voetballer. Dan verwacht ik dat je elke dag gas geeft, want daar word je rijkelijk voor beloond." © BSR Agency

Stegeman trekt teugels strak aan bij PEC Zwolle: 'Aanpassen of vertrekken'

PEC Zwolle-trainer John Stegeman heeft deze week, tussen de nederlaag tegen Willem II en de ontmoeting met FC Utrecht zondag (16.45 uur) in, aan nalatige spelers een kraakhelder signaal afgegeven: ,,Wie niet elke dag vol gas kan of wil geven, moet zijn spullen pakken en wegwezen."

Naast de zoektocht naar het ideale elftal heeft trainer John Stegeman de handen vol aan de afrekening met de vrijblijvende topsportcultuur bij PEC Zwolle. Dat bleek de afgelopen week eens te meer toen enkele spelers dachten wel een stapje minder te kunnen doen. ,,Die heb ik aangesproken op hun gedrag. Je bent professioneel voetballer. Dan verwacht ik dat je elke dag gas geeft, want daar word je rijkelijk voor beloond, in welke rol dan ook. Wie dat niet kan opbrengen, moet zijn spullen maar pakken en wegwezen. Dan ga je maar lekker weg. Even goede vrienden."