Volledig scherm
Michael Zetterer (links) neemt de plek in het doel van PEC over van Xavier Mous (rechts). © BSR Agency

Stegeman wisselt van keeper bij PEC: ‘Zetterer verdient een kans’

Er is een keeperswissel op komst bij PEC Zwolle: niet Xavier Mous, maar Michael Zetterer verdedigt zaterdagavond het doel in de belangrijke wedstrijd tegen Fortuna Sittard (19.45 uur).

Na de verloren wedstrijd tegen FC Twente (2-1) nam trainer John Stegeman eens goed de tijd om te kijken wat het beste is voor zijn elftal. Hij heeft zijn conclusie getrokken en vervangt Mous voor Zetterer, de Duitse keeper die voor twee seizoenen wordt gehuurd van Werder Bremen. Zetterer, toen nog reserve, had de clubleiding van PEC laten weten dat hij in de winter wil terugkeren naar zijn oorspronkelijke werkgever als zijn perspectieven niet zouden veranderen.

Moeilijkere fase

Deze wisseling van de wacht verandert de zaak. Als Zetterer voldoet althans. Zaterdag krijgt hij in elk geval de kans tegen Fortuna. ,,Xavier zit in een iets moeilijkere fase”, verklaart Stegeman. Aan het begin van de week lichtte hij de teleurgestelde Mous in. Wel zal de nieuwe wisselkeeper zaterdag ‘gewoon’ op de bank zitten. Samen met talent Mike Hauptmeijer.

Zetterer (24) staat dus voor zijn eredivisiedebuut. Stegeman zag de Duitser al in actie bij de beloften en ook vorige week bij 1. FC Köln verdedigde hij het Zwolse doel. Zetterer hield de nul en keepte prima. ,,Hij verdient een kans”, vindt Stegeman dan ook. ,,Michael maakt een stabiele indruk.”

Van Polen linksback

Wie Zetterer zaterdagavond sowieso voor zich ziet staan, is Bram van Polen. De routinier is klaar voor 90 minuten en begint tegen Fortuna als linksback. Dat komt omdat Kenneth Paal een terugslag heeft gehad (lies) en voorlopig niet inzetbaar is. Mike van Duinen, die dinsdag bij de beloften zijn rentree maakte, behoort tot de wedstrijdselectie. ,,Als het nodig is, is hij in de eindfase beschikbaar”, zegt Stegeman. ,,Denk aan vijf tot tien minuten. Drie kwartier meedoen met de beloften is natuurlijk te weinig. Hij heeft meer duels nodig om volledig wedstrijdfit te geraken.”

Vermoedelijke opstelling: Zetterer; Van Wermeskerken, Lachman, Lam, Van Polen; Hamer, Clement, Bel Hassani; Saymak, Ghoochannejhad, Van Crooij.