Rico Strieder (links) debuteerde voor PEC met een remise.
Volledig scherm
Rico Strieder (links) debuteerde voor PEC met een remise. © BSR Agency
0
EINDE
0

Stug PEC Zwolle pakt ondanks rode kaart punt tegen eredivisiesensatie Willem II

PEC Zwolle hield zondag bij Willem II (0-0) voor het eerst dit seizoen de nul, maar raakte ook twee spelers kwijt met een schorsing. De gehuurde middenvelder Rico Strieder maakte zijn debuut.

Negentien competitiewedstrijden lang lukte het PEC Zwolle niet: de nul houden. Telkens weer moest de eredivisionist minstens een goal slikken. In duel nummer twintig, in Tilburg tegen het verrassend sterk presterende Willem II, was alles anders en noteerde de Zwolse club de eerste clean-sheet van het seizoen.

Schorsing Paal

Die 0-0 werd in een spannende slotfase met hangen en wurgen over de streep getrokken. Want PEC speelde meer dan tien minuten lang met een mannetje minder, toen Thomas Lam aan de noodrem trok en een directe rode kaart kreeg van scheidsrechter Erwin Blank. Eerder in de wedstrijd liep Kenneth Paal al tegen een schorsing aan door zijn vijfde gele prent van het seizoen te pakken.

PEC, met een mannetje minder, hield de nul, maar kwam zelf ook niet tot scoren. Toch stapte de ploeg niet met lege handen van het veld. Na de veerkracht tegen FC Utrecht (3-3) toonde het elftal van trainer John Stegeman zich een week later een opvallend stugge tegenstander.

Rentree Van Polen

Van dat enorme verschil op de ranglijst - voor aanvang stond Willem II vierde en PEC zestiende - was zondagmiddag amper wat te zien. De Zwollenaren, met debutant Strieder op het middenveld, kwamen steady voor de dag, maar weigerden om met een voorsprong de rust in te gaan. Strieder, gehuurd van FC Utrecht, werd na 72 minuten spelen naar de kant gehaald voor Bram van Polen. De routinier maakte zijn eerste eredivisieminuten van 2020.

Binnen, in de catacomben, keek de weggestuurde Lam naar de spannende slotfase. De Finse verdediger zag PEC overleven, de nul houden en een belangrijk bonuspunt pakken.

Willem II-PEC Zwolle 0-0.

Opstelling: Zetterer; Hamer, Lam, Kersten, Nakayama, Paal; Strieder (72. Van Polen), Saymak, Clement; Thy (78. Johnsen), Van Duinen (90+1. Van Crooij).