Thomas Bruns: herenigd met mentor, overtuigd van opmars

VIDEODegradatievoetbal? Welnee, Thomas Bruns (27) is na het weerzien met mentor John Stegeman overtuigd van een opmars met PEC Zwolle. Om te beginnen vanavond (20.00 uur) tegen de Vitesse-spelers met wie hij vorige week nog een kleedkamer deelde.

Ze zijn herenigd, maar eigenlijk ook weer niet. De afgelopen twee jaar is Thomas Bruns namelijk gewoon een beetje speler van John Stegeman gebleven. Niet als aanvoerder of verlengstuk in het veld, maar wel als protegé. Het contact met de trainer die hem klaarstoomde voor subtop bleef. In Arnhem, als de trainer appte hoe het met hem ging, of het afgelopen half jaar als hij met Mike te Wierik van het hoge noorden naar de Twentse plaats Wierden reed. Dan luisterden de voormalige Heraclieden als vanouds een half uur naar de grappen en voetballessen van hun voormalige, maar nog even gepassioneerde oefenmeester.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.