Volledig scherm
Thomas Lam en doelman Jesse Joronen hebben het zwaar te verduren in de wedstrijd tegen Griekenland. © BSR Agency

Thomas Lam komt als laatste international terug naar Zwolle

Thomas Lam is de laatste international die deze week bij PEC Zwolle terugkeert in de aanloop naar de belangrijke wedstrijd van zaterdag tegen Fortuna Sittard. De Finse international verloor maandag met zijn land van Griekenland (2-1). Een duel dat niet meer van doorslaggevend belang was, omdat Finland zich vrijdag - voor de eerste keer - al had geplaatst voor het EK van 2020.

Lam (25) kon maandag in Athene zijn 22ste interland bijschrijven, hij kwam na een uur spelen als vervanger van Joona Toivio (Häcken) binnen de lijnen. Griekenland, getraind door John van 't Schip, trok daarna de winst naar zich toe via een doelpunt van Konstantinos Galanopoulos.

Opvallend genoeg stond Lam pas in de tiende en laatste wedstrijd van de EK-kwalificatie voor het eerst in het veld. Het was zijn eerste interland sinds het oefenduel tegen Hongarije (2-0 verlies) in november 2018. Lam miste een groot deel van dit jaar vanwege een gebroken middenvoetsbeentje.

  1. Keeperstrainer Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’
    VIDEO

    Keepers­trai­ner Diederik Boer in Stiften: ‘Elftal coachen? Ik hoef de zeurende kinderen en ouders er niet bij’

    Als het aan Diederik Boer (39) ligt, wordt hij op den duur de keeperstrainer van PEC. Dat stelt het clubicoon in Stiften. In de videorubriek van de Stentor gaat de oud-doelman in op zijn nieuwe functie, de aanhoudende sportieve malaise in Zwolle en zijn vrije rol bij Flevo Boys 4. ,,Ik heb ze 20 jaar om mijn oren zien vliegen. Dat mag nu wel eens andersom zijn.”