Volledig scherm
Ryan Thomas © BSR Agency

Thomas Ryan (ex-PEC) na zware blessure écht terug bij PSV

Voor Ryan Thomas (24) was er tijdens PSV-VVV (4-1) een prachtig moment. Veertien maanden na zijn komst naar Eindhoven kon de voormalige speler van PEC Zwolle dan eindelijk zijn debuut voor de Eindhovense club maken. 

In het competitieduel met de Venlonaren kwam hij er in de slotfase in. Trainer Mark van Bommel gunde hem zijn eerste wedstrijdminuten van harte. ,,Hij heeft hier meer dan een jaar keihard voor gewerkt. Als je op de tweede training van je nieuwe club geblesseerd raakt en er dan een jaar uit ligt, is dat heel zwaar”, zei de coach. 

,,Hij heeft veel alleen moeten doen en we hebben veel geprobeerd om hem te steunen. Toch was Ryan dan in sommige weken of tijdens buitenlandse wedstrijden alleen, samen met fysiotherapeut Rob Ouderland. Nu is hij terug. Als je dan vandaag ziet hoe de jongens na afloop in de kleedkamer met hem omgaan, dan is dat heel mooi. Dit is een leuke groep om mee te werken.”

Nieuw-Zeelander Thomas verruilde PEC Zwolle in de zomer van 2018 voor PSV, maar raakte kort na de transfer ernstig geblesseerd aan zijn kruisband. Eerder maakte hij al speelminuten bij de Eindhovense beloften.