Sepp van den Berg vertrekt bij PEC Zwolle.
Volledig scherm
Sepp van den Berg vertrekt bij PEC Zwolle. © Pim Ras

Toptalent Sepp van den Berg (17) gaat vertrekken bij PEC Zwolle

UpdateSepp van den Berg gaat PEC Zwolle verlaten, weet de Stentor. De gewilde 17-jarige verdediger staat in de concrete belangstelling van diverse clubs, waaronder PSV. Het talent heeft zijn zinnen gezet op een transfer en ontbreekt maandag op de training.

PEC Zwolle werkt mee aan een vertrek, aangezien Van den Berg zijn in medio 2020 aflopende contract niet wil verlengen. De club kan deze zomer nog een flinke transfersom aan het jeugdexponent overhouden.

In afwachting van een transfer maakt Van den Berg niet langer deel uit van de selectie van trainer John Stegeman. Maandag staat hij dan ook niet op het trainingsveld in Wijthmen. De verwachting is dat Van den Berg, die naar verluidt kan kiezen tussen Europese en Nederlandse topclubs, PEC Zwolle later deze week definitief gaat verlaten. 

PSV

Het Eindhovens Dagblad meldt dat PSV interesse heeft in Van den Berg, die voor ongeveer 1,5 à 2 miljoen euro weg mag, zo stellen betrokkenen, die eveneens aangeven dat technisch manager John de Jong vorige week een gesprek met hem heeft gevoerd.

Van den Berg, destijds 16 jaar, maakte in maart 2018 zijn competitiedebuut voor PEC Zwolle. Bij FC Groningen viel hij halverwege de wedstrijd in. De jonge verdediger kwam in totaal tot 21 optredens in de eredivisie, maar belandde het afgelopen half jaar onder leiding van hoofdtrainer Jaap Stam op een zijspoor.