Trainen in een escape room: spelers PEC Zwolle maken maandag surrealistische rentree in stadion

VIDEOHet stadion van PEC Zwolle ondergaat momenteel een metamorfose om spelers maandag op verantwoorde wijze de eerste training in twee maanden te kunnen laten afwerken. Wat daarbij (nog) niet mag? Omkleden, koppen, douchen. Je kunt beter vragen wat voor voetballers nog wél is toegestaan in een coronaproof onderkomen.

Waar wedstrijden tot 1 september niet zijn toegestaan, mogen clubs de poorten van de accommodaties wel weer openen. Nu trainen weer mogelijk is, kiezen vrijwel alle clubs ervoor spelers uit hun isolement te halen om ze in het stadion de training te laten hervatten.

 1. PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transferuitgaven misplaatst
  PREMIUM
  SOCIAAL AKKOORD

  PEC Zwolle bespaart 2,5 ton met korten op salarissen: Geen scheve gezichten en transfer­uit­ga­ven misplaatst

  Met de tijdelijk verlaagde salarissen van selectie, staf en kantoorpersoneel bespaart PEC Zwolle tot 2021 zo'n 2,5 ton. Technisch manager Mike Willems noemt het unanieme akkoord ‘heel waardevol’, terwijl spelmaker Pelle Clement de geste en het niet betalen van transfersommen als logisch ziet. ,,Het is niet de bedoeling dat we hiermee de komst van concurrenten financieren.”
 2. Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in
  'unaniem besloten'

  Ook spelers en staf PEC Zwolle leveren salaris in: 'Ontzettend belangrijk voor onze club'

  In navolging van onder meer PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo en FC Twente heeft ook PEC Zwolle een akkoord bereikt met de spelers over salarisverlaging. Niet alleen de spelers leveren geld in, ook de technische staf en het kantoorpersoneel. De eredivisieclub uit Overijssel volgt de aanbevelingen uit het pakket aan noodmaatregelen waar de belangenorganisaties voor werkgevers en werknemers uit de voetballerij onlangs een akkoord over sloten.