PEC Zwolle-trainer John van 't Schip is opgelucht na de eerste zege van het seizoen: ,,Dit was de laatste wedstrijd voor de interlandperiode. Daarin wil je niet onderaan bungelen."
Volledig scherm
PEC Zwolle-trainer John van 't Schip is opgelucht na de eerste zege van het seizoen: ,,Dit was de laatste wedstrijd voor de interlandperiode. Daarin wil je niet onderaan bungelen." © ANP Pro Shots

Trainer Van 't Schip blij met zwaarbevochten maar 'superbelangrijke' eerste zege PEC

John van 't Schip erkende dat de eerste driepunter van PEC Zwolle, op bezoek bij Groningen (0-1), met matig voetbal en kunst- en vliegwerk in het slot gepaard ging. ,,Maar vorige week tegen PSV hebben we laten zien goed te kunnen voetballen en vandaag hebben we karakter getoond en keihard gevochten voor de zege."

,,We zijn de eerste helft gelukkig doorgekomen, want Groningen kreeg twee levensgrote kansen. Over de hele wedstrijd genomen, was het  niet goed van onze kant. We hebben ons wel in de wedstrijd gebeten en daarna gevochten. Na onze goal was het belangrijkst om de nul te houden. Dat lukte met kunst- en vliegwerk aan het eind, al creëerde Groningen niet veel meer. We hebben vandaag echt karakter getoond. Vorige week tegen PSV lieten we al zien heel goed te kunnen voetballen", analyseerde Van 't Schip.

Bungelen 

De ontlading bij de staf en de spelers was gigantisch na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joey Kooij. ,,Deze zege is ook superbelangrijk voor ons, ook voor het vertrouwen van het elftal. We hadden nul punten en stonden onderaan. Dit was de laatste wedstrijd voor de interlandperiode. Daarin wil je niet onderaan bungelen. Dat is geen fijn gevoel voor de spelers. Na de serie krijgen we Vitesse op bezoek en ik heb er vertrouwen in dat we met deze groep een mooie serie kunnen neerzetten om weer middenin de eredivisie te komen."