Volledig scherm
Mustafa Saymak heeft zijn contract laten ontbinden bij Rizespor en zet komend weekeinde zijn handtekening onder een driejarige verbintenis bij zijn voormalige club PEC Zwolle. © Henri van der Beek

‘Transfervrije’ Saymak ondergaat vrijdag medische keuring bij PEC Zwolle

RENTREEMustafa Saymak (26) liet woensdag met hulp van PEC Zwolle zijn contract ontbinden bij RIzespor, om vandaag op het vliegtuig te stappen en vrijdag de medische keuring te ondergaan en voor drie jaar te tekenen op het oude nest.

PEC Zwolle voelde weinig voor de huur van Saymak en besloot daarom het doelwit eerst aan een transfervrije status te helpen. Naast Rize hoest de eredivisionist ook een deel van het bedrag op dat gemoeid is met het afkopen van zijn tot medio 2021 lopende verbintenis in Turkije. Het door PEC ingelegde deel wordt de komende drie jaren ingehouden op het salaris van Saymak, waardoor nagenoeg sprake is van een transfervrije overstap.

De terugkeer van Saymak bij PEC, de club die hij van 2011 tot 2018 in bijna 150 competitieduels diende, wordt vrijdag waarschijnlijk bezegeld met handtekeningen. De voormalige clubtopscorer is donderdag op het vliegtuig naar Nederland gestapt. Vrijdag wordt hij gekeurd en naar alle waarschijnlijkheid ook gepresenteerd in Zwolle. 

Of Saymak zondag tegen Sparta zijn rentree kan maken, valt nog te bezien. Daarvoor moet de Deventenaar, die na een paar invalbeurten de voorbije twee weken afgezonderd trainde in Rize, speelklaar bevonden worden. Mocht PEC in het belangrijke thuisduel met Sparta een beroep op hem willen doen, dan dient hij voor vrijdagmiddag 12.00 uur speelgerechtigd verklaard te worden. Een rentree volgende week vrijdag in Emmen is daardoor aannemelijker.