PEC Zwolle speler Mustafa Saymak
Volledig scherm
PEC Zwolle speler Mustafa Saymak © ANP Pro Shots

Turkse Rizespor aan de haal met PEC Zwolle-topscorer Mustafa Saymak

Mustafa Saymak zet zijn carrière voort in Turkije. De clubtopscorer van PEC Zwolle maakt transfervrij de overstap naar Rizespor, waar hij een driejarig contract zal ondertekenen.

Daarmee gaat de wens van de kleine middenvelder om te voetballen in zijn vaderland in vervulling. Saymak kreeg de voorbije maanden meerdere aanbiedingen uit Turkije, maar geeft de voorkeur aan de club die is gepromoveerd naar het hoogste niveau.

Ook clubs uit Israël, Italië en Nederland hadden concrete belangstelling. Zo sprak Saymak begin dit jaar al met Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse. De schaduwspits wenste PEC echter niet in te ruilen voor een Nederlandse subtopper als hij daar financieel amper op vooruit zou gaan. 

Medische keuring

Bij Rizespor doet Saymak dat wel. Als de spelmaker met succes de medische testen aflegt, zal hij tijdens de presentatie zijn handtekening zetten onder een verbintenis die hem tot medio 2021 aan Noord-Turkse club verbindt.

Rizespor wordt voor Saymak pas zijn tweede profclub. De Deventenaar debuteerde in 2011 voor PEC in de eerste divisie. De afgelopen zeven jaar speelde hij bijna 150 competitieduels voor de Zwolse club. Daarin was hij 29 keer trefzeker.

Saymak promoveerde in 2012 met PEC. Twee jaar later veroverde hij de KNVB-beker en de Johan Cruijff-schaal. Het voorbije seizoen kroonde hij zich met elf treffers tot clubtopscorer.

  1. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
    PREMIUM

    Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

    Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”