Volledig scherm
Nieuwe shirts voor PEC Zwolle

Twee gelijkwaardige uitshirts voor PEC Zwolle

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft komend seizoen de beschikking over twee uittenues. Naast het, inmiddels traditionele, groene uitshirt is er een oranje tricot bijgekomen. Afhankelijk van de tegenstander wordt er bepaald in welk uitshirt de Zwolse formatie gaat spelen.

Het oranje shirt is een knipoog naar het verleden. In de jaren zeventig van de vorige eeuw en in het seizoen 2003/2004 voetbalde PEC Zwolle al in de opvallende kleur. Ook in het afgelopen seizoen speelde Zwolle één keer in het oranje. In het thuisduel tegen NEC (2-0 overwinning) was dit vanwege Koningsdag, omdat de koninklijke familie de feestdag in Zwolle kwam vieren. Het nieuwe oranje shirt is qua kleur wat doffer dan die van verleden seizoen.

Lichtblauw lijntje
Opvallend aan het thuistenue is de witte bovenkraag met lichtblauw lijntje. Het is uniek in de Zwolse voetbalhistorie, voorheen was de bovenkant van het shirt altijd blauw. Het volledig groene uitshirt heeft een wieberpatroon. Volgens de club wordt het hierdoor een ‘toekomstige klassieker’. Alledrie de shirts hebben drie klassieke logo’s van de club op de borst staan:<EN>PEC, PEC’82 en FC Zwolle. Daaronder is het huidige logo van de Zwolse eredivisionist te vinden.

Wanneer PEC Zwolle in de nieuwe shirts gaat spelen, is nog niet bekend. Tijdens de open dag van morgen zijn de nieuwe tricots nog niet te koop. De shirts moeten nog gedrukt worden, omdat pas deze week alle onderhandelingen met shirtsponsoren afgerond zijn.