Volledig scherm
Bas van Wijnen (links) maakte in 2017 tegen PSV zijn debuut voor PEC Zwolle in de eredivisie. Met Harkemase Boys is hij dit seizoen actief in de derde divisie. © BSR/SOCCRATES

Twee jaar na PEC-debuut tegen PSV gaat Van Wijnen met Harkema derde divisie in

Bas van Wijnen heeft een nieuwe club: Harkemase Boys. De 22-jarige middenvelder, die voor PEC Zwolle in 2017 debuteerde tegen PSV, zat zonder club.

Voor Van Wijnen leek twee jaar geleden nog een profcarrière in het verschiet te liggen. De Zwollenaar tekende op 5 mei zijn eerste contract bij PEC en een week later debuteerde hij als invaller tegen PSV. Verder dan die 30 minuten in het Philips Stadion kwam Van Wijnen niet in de hoofdmacht van PEC. De spelverdeler vond zich na de zomerstop steeds meer terug tussen de beloften. Het afgelopen seizoen kwam hij - mede door blessures - ook bij Jong PEC weinig aan spelen toe.

Met een transfervrije status ging Van Wijnen deze zomer op zoek naar een nieuwe club. De voormalige jeugdspeler van WVF trainde de laatste weken al mee bij Harkemase Boys, waar Mark Bruintjes, oud-teamgenoot bij Jong PEC, ook speelt. Deze week voegde Van Wijnen zich definitief bij de derdedivisionist, waarvoor hij al twee oefenduels speelde.