Volledig scherm
Pelle Clement is nog een twijfelgeval voor FC Utrecht-uit. © BSR Agency

Van Crooij afwezig bij PEC, Clement vraagteken; eredivisiedebuut gloort voor Huiberts

Het elftal van PEC Zwolle dat zondagmiddag (16.45 uur) FC Utrecht moet bestrijden, ziet er anders uit dan negen dagen eerder tegen Willem II. Trainer John Stegeman, geplaagd door veel blessureleed, is op zoek naar meer stabiliteit.

Hij zet de schop stevig in de ploeg, trainer Stegeman. Liefst vijf posities zien er anders uit dan voor de verloren openingswedstrijd tegen Willem II (1-3). Misschien wel zes. Dat ligt eraan of Pelle Clement de race tegen de klok gaat halen. Vito van Crooij, Bram van Polen, Mike van Duinen en Thomas Lam zijn er sowieso niet bij. ,,Vito heeft nog steeds klachten aan zijn buikspier. Maar hij staat op het veld, dat is altijd wel een goed teken.”

Per uur

Clement viel vorige week vrijdag na een halfuur uit met een pijnlijke bilspier. Een week later pas stond de middenvelder voor het eerst weer met zijn teamgenoten op het trainingsveld. ,,In het begin van de week ging het echt kloten”, zegt Stegeman. ,,We hebben hem vandaag een gedeelte mee laten doen om te kijken hoe het gaat. Pelle zegt zelf dat hij per uur vooruitgaat. Het is afwachten hoe hij hier op reageert. Dan kijken we of hij zaterdag tijdens de laatste training aan kan sluiten en zondag kan spelen.”

Haalt Clement het duel met FC Utrecht niet, dan maakt de 19-jarige middenvelder Dean Huiberts zijn eredivisiedebuut voor PEC Zwolle. Hij fungeert als back-up en krijgt de voorkeur boven Clint Leemans. Heel simpel, stelt Stegeman: ,,Leemans is een linkshalf en ik heb een rechtshalf nodig als Pelle niet speelt.”

Communicatie

De kans bestaat dus dat PEC Zwolle met een compleet ander middenveld aantreedt. Yuta Nakayama speelt op ‘6', terwijl Zian Flemming zijn kans krijgt op ‘10'.  Iliass Bel Hassani is de hangende rechtsbuiten. Rick Dekker zakt een linie en vormt samen met Etiënne Reijnen het hart van de defensie. ,,Voor een betere communicatie achterin”, stelt Stegeman, die weer kan beschikken over Kenneth Paal. De linksback keert terug van een schorsing.

Met de vele wijzigingen hoopt Stegeman op ‘meer stabiliteit in het elftal’. De coach is nog altijd zoekende naar zijn ideale elf. ,,Eigenlijk had ik altijd op de eerste dag van het seizoen al mijn elftal klaar. Bam, zo ga ik het doen. Maar dat was hier niet mogelijk vanaf het begin. Dat heeft ook te maken met blessures, inkomende transfers en spelers die later terugkwamen. Het is niet zo dat ik het niet weet, maar ik kijk nog wel wat het beste is.”

Vermoedelijke opstelling: Mous; Hamer, Reijnen, Dekker, Paal; Nakayama, Clement/Huiberts, Flemming; Bel Hassani, Thy, Johnsen.