Vito van Crooij (links) maakte zondag tegen PSV zijn rentree voor PEC. Op dit beeld speelt hij, vorig seizoen, tegen Vitesse.
Volledig scherm
Vito van Crooij (links) maakte zondag tegen PSV zijn rentree voor PEC. Op dit beeld speelt hij, vorig seizoen, tegen Vitesse. © BSR Agency

Van Crooij terug bij PEC Zwolle: ‘Ik voelde me geen onderdeel van het team’

Na lang wachten verscheen Vito van Crooij zondagmiddag weer eens op het veld, als voetballer van PEC Zwolle. Tegen PSV (0-4) deed de herstelde vleugelaanvaller twintig minuten mee.

Dat was ook het hoogst haalbare, meldde trainer John Stegeman een paar dagen eerder al. Van Crooij was beschikbaar, maar niet voor een plekje in de basis. De invalbeurt kwam er, na 73 minuten spelen. Iliass Bel Hassani ging naar de kant, Van Crooij stapte het veld in voor zijn eerste eredivisieoptreden van het seizoen.

Een buikwandkwetsuur hield hem wekenlang aan de kant. Geen alledaagse blessure, weet Van Crooij. ,,Ik had heel veel pijn bij mijn buik en dat sloeg over naar mijn lies. Daar kreeg ik last van. Dat belemmerde veel. Ik dacht: ik ben er maximaal een tot twee weekjes uit, maar dat viel tegen. Het duurde langer dan gedacht.”

Frustrerend

Zijn rentree werd alsmaar uitgesteld en uitgesteld. Tot dit weekeinde. Afgelopen dinsdag speelde Van Crooij al een helft mee met de beloften en daar kwam hij ongeschonden uit. Vijf dagen later, thuis tegen PSV, volgde een invalbeurt van twintig minuten. ,,Het was heel frustrerend om elke week op de tribune te moeten zitten. Ik voelde me daardoor geen onderdeel van het team, ook omdat ik vaak voor mezelf trainde.”

Daar komt nu een einde aan. Maandagavond, als Jong PEC Zwolle op bezoek gaat bij de reserves van Vitesse, verschijnt Van Crooij wederom binnen de lijnen. De aanvaller bouwt voorzichtig naar een basisplaats, hoopt hij. Van Crooij beseft dat dit tijd kost. ,,En dan is het kijken wat de trainer met me wil.”