Volledig scherm
Oranje O19 in Uden, (staand vlnr): Juan Familia Castillo, Daishawn Redan, Lutsharel Geertruida, Sepp van den Berg, Kjell Scherpen, Kik Pierie. Zittend (vlnr); Orkun Kokcu, Ludovit Reis, Mohammed Ihattaren, Davy van den Berg en Myron Boadu. © Orange Pictuires/Joris Verwijst

Van den Berg debuteert met grote zege bij Oranje O19

Sepp van den Berg is international. De verdediger van PEC Zwolle kon genieten van een spectaculair debuut bij Oranje O19, dat zaterdag geen spaan heel hield van Tsjechië (5-1).

Van den Berg (16) vormde in Uden het grootste deel van de wedstrijd een centraal duo met aanvoerder Kik Pierie (Heerenveen). Oranje won mede dankzij twee treffers van Redan (Chelsea) met grote cijfers en revancheerde zich daarmee voor de grote nederlaag van donderdag (4-1) in Engeland. Daar zat Van den Berg nog op de bank.

Oranje O19 speelt in oktober de eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Faroer-eilanden, Bosnië en Herzegovina en gastland Ierland. Het EK wordt volgende zomer in Armenië gespeeld.

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.